CV robert veenstra

Profiel

Robert Veenstra is een ambitieuze netwerker en breed georiënteerde professional met een regionale, nationale en internationale scope en een winnaars mentaliteit.

Hij bestuurdert o.b.v. inhoud, overzicht en inzicht met een sterke focus op mensen en prestaties. Zijn motto is;  ‘Unleashing potential’.

Persoonlijk leiderschap tonen, stimuleren en ontwikkelen is de rode draad in zijn leven.

Ervaring

CEO EAM Solar ASA, januari 2014 t/m heden

Leiding geven aan de Nederlandse dochter onderneming van EAM Norway en businessdevelopment t.b.v. de gehele groep wereldwijd (waaronder het opzetten van een energiebedrijf in Myanmar). EAM is een beursgenoteerde onderneming die wereldwijd zonne-energie centrales ontwikkelt, bouwt en exploiteert.

CEO TSC Solar, november 2013 t/m heden

Leiding geven aan de projectorganisatie t.b.v. de realisatie van een zonnecellen en zonnepanelen fabriek in Nederland met een mogelijke uitrol naar 5 overige strategische plaatsen in de wereld.

eigenaar Trimtabber bv en Trimtabber XQ, augustus 2013 t/m heden

– Participations
– Investments
– Seed stage invenstments
– Business Development

voorzitter en algemeen directeur van sc heerenveen,  augustus 2010 –  juli 2013

Leiding geven aan de betaald voetbal organisatie sc Heerenveen met een omzet van ca. € 25 mio. en circa 125 personeelsleden.

Belangrijke prestaties zijn het realiseren van financieel herstel en zorgen voor continuïteit (van € 20 mio verlies bij mijn komst naar een prognose van € 10 mio winst voor 2012/2013) waarbij een dreigend faillissement werd afgewend en het stopzetten van de veertig jaar aanwezige bankfaciliteiten is opgevangen. Overige prestaties:

professionaliseren organisatie,

structurele doorstroming van eigen talent uit de sc Heerenveen opleiding met waardecreatie ( door focus op de eigen opleiding en doorstroming van zelfopgeleide spelers naar het eerste elftal is er een significante besparing gerealiseerd in salaris- en transferkosten en in twee jaren tijd circa € 7 mio. winst gemaakt op verkoop van jeugdspelers)

terugbrengen sportieve prestaties.

voorzitter college van bestuur, stenden university, Leeuwarden – 2006 – juli 2010

Leiding geven aan Stenden University inclusief buitenlandse vestigingen in Duitsland, Thailand, Zuid Afrika, Qatar en Indonesië) met een omzet van circa € 90 mio., circa 11.000 studenten en circa 1.000 personeelsleden.

Belangrijke prestaties zijn het realiseren van de fusie tussen Christelijke Hogeschool Nederland en de Hogeschool Drenthe, totstandkoming nieuwe baanbrekende strategie (The New University), verkrijgen van de academische licentie,  significante groei in studierichtingen, en studentenaantallen (van 4.500 naar 11.000), verbeteren van de accreditatieresultaten (veel opleidingen in de top3), professionaliseren van de organisatie, het uitbouwen van de (weer winstgevende) commerciële activiteiten in binnen- en buitenlanden en uitbreiden van de huisvesting.

lid en vice voorzitter college van bestuur; Christelijke Hogeschool, Leeuwarden – 2004/2006

Verantwoordelijk voor de portefeuilles Finance en International Affairs.

Belangrijke prestaties zijn een financiële herstructurering (van ca. € 3 mio verlies in 2004/2005 naar structureel € 2 mio winst), het realiseren en uitbouwen van de buitenlandse campussites.

programmadirecteur en lid leadership group, essent holding, arnhem; 2003/2004                                                       

Verantwoordelijk voor een groot aantal projecten om de accounting en reporting activiteiten op concern niveau te verbeteren en professionaliseren naast het introduceren en implementeren van de code Tabaksblat en International Financial Reporting Standards (IFRS)

lid divisie directie essent milieu en lid essent leadership group, Zwolle  en arnhem – 1999/2003

Verantwoordelijk voor de portefeuilles Finance en Mergers and Acquisitions. Tevens lid Essent/McKinsey strategieteam t.b.v. fusie strategie. Binnen de portefeuille Finance tevens verantwoordelijk voor de aansturing van binnen- en buitenlandse deelnemingen.

Belangrijke prestaties zijn het integreren en uitbouwen van de milieu en afval divisie vanuit de fusie tussen Edon en PNEM/MEGA en acquisitie en integratie van verschillende ondernemingen en activiteiten. 

directeur strategie en financiën edon, Zwolle – 1995/1999

Verantwoordelijk voor de portefeuilles Strategie en Finance

Belangrijke prestaties zijn het vanaf niets opbouwen van een milieu en afval divisie. Hierin speelden met name overnames, integratie, consolidatie en cultuur issues.

directie assistent nv frigem, Leeuwarden – 1993/1995

Assistentie algemeen directeur in een fusietraject en het integratie proces na de fusie van diverse regionale energiebedrijven in Friesland.

manager financiën nv frigem, leeuwarden – 1990/1993

Leiding geven aan de financieel administratieve afdeling en het implementeren van een geïntegreerd (ERP) automatiseringssyteem.

stafmedewerker financiën nv frigem, Leeuwarden – 1985/1990

Diverse financieel economische werkzaamheden.

Opleidingen

MEAO

MBA

SPD

Masters in Business Administration

Post doctoraal – Essent Leadership Program i.s.m. Comenius leergang/RUG Groningen

Post doctoraal – Leiderschapsprogramma ResPublica AOG/RUG Groningen

Nyenrode Commissarissencyclus